“Je wilt je paard goed gymnastiseren maar weet eigenlijk niet zo goed waar je moet beginnen. Met je paard werken vanaf de grond lijkt je wel wat, maar als je het probeert voelt het niet zo nuttig. Je zou graag doelgericht gaan trainen maar wil niet meer vervallen in frustraties omdat het niet lukt.”

“Hoe zou het zijn om gevarieerder en bewuster met je paard te gaan werken? En zo sneller en met meer plezier resultaat te boeken? Niet alleen fijn voor jou, maar ook voor je paard. Ik ga je helpen om je paard correct (vanuit de biomechanica) te leren trainen. Om zo je paard zowel fysiek als mentaal in balans te brengen. “

In de opleiding van mijn eigen paard liep ik tegen van alles aan. Balansverlies, scheefheid, gebrek aan kracht en ga zo maar door. Na de zoveelste keer Jesse rennend door de bak en bijna niet te sturen (laat staan te remmen) wist ik dat er iets moest veranderen. Ik moest veranderen! Vanaf dat moment ben ik heel veel tijd gaan investeren in mijn eigen kennis. Trainingen, cursussen, lezingen en uiteindelijk kwam ik in 2016 bij de NCSAH terecht. Er is toen een wereld voor mij open gegaan met als gevolg dat ik ondertussen verdienstelijk tussen de warmbloeden in het Z start met mijn tinker. Maar het belangrijkste doordat ik weet wat en hoe ik moet trainen hebben we veel meer plezier en harmonie. Want waar de kennis stopt begint namelijk de frustratie.

“Ansjel is op het gebied van paarden trainen heel kundig! Zelf volg ik al een tijdje lessen in WADH bij Ansjel en daar ben ik heel blij mee! Ansjel heeft geduld en weet dingen goed uit te leggen. Geen vraag is te veel. Naast dat ze je een oefening laat doen, legt ze ook uit waarom de oefening goed is voor je paard en welke spiergroepen je precies traint. Dus naast een les in het correct uitvoeren van de oefening, krijg je ook een lesje anatomie van het paard. Super interessant en leerzaam! Ik kan Ansjel aan iedereen aanbevelen!!” -Anouk-

Dus wil je gevarieerd en doelgericht aan de slag? Ben je gemotiveerd en bereid om ook kritisch naar jezelf te kijken? Ga je voor de lange termijn en niet voor een ‘quick fix’? Wil je correct (vanuit de biomechanica) leren trainen? En zo je paard fysiek en mentaal in balans brengen? 

Dat kan!

Lees als eerste mijn leerlingprofiel even door. Herken je jezelf hierin? Super! Neem dan contact met mij op!
Woon je in mijn werkgebied*? Top! We plannen dan een eerste les van 45 min in. Tijdens die 1e les gaan we kennismaken en jouw vraag en doel goed in kaart brengen. En uiteraard gaan we een mooie eerste stap zetten. Misschien beginnen we met longeren of Werk aan de Hand of wellicht met een dressuurles. Jij kunt vooraf aangegeven waar je voorkeur ligt maar het ‘het paard bepaalt’ dus ik zal je adviseren wat mij het meest functioneel lijkt. Heb je nog niet alle spullen? Geen probleem ik heb materialen bij me die je tijdens de les mag gebruiken.

“Hoe fijn is het om les te krijgen van iemand die het zo goed en zo duidelijk kan uitleggen als Ansjel!! Geen moeilijke termen of ingewikkeld gedoe. Lukt het zo niet? Proberen we het toch anders! En boven alles, geduld!” – Suus-

Naast het trainen denk ik ook graag met je mee over het totale management. Met specialisten omtrent het management van je paard houd ik graag een kort lijntje. Samen kom je ten slotte verder. Na 3 lessen evalueren we. Ik geloof namelijk in de kracht van 1 + 1 = 3 en om dat te kunnen realiseren is connectie belangrijk. Tussen leerling, docent en paard. Hebben we de klik? Super! Dan kun je vanaf nu een leskaart kopen (met een leuke korting) en kom je in aanmerking voor wekelijks of om de week een vaste plek. Liever af en toe een losse les? Dan kan natuurlijk ook. We gaan er samen voor zorgen dat jij meer skills krijgt zodat je met plezier gevarieerder en bewuster je paard kunt gaan trainen. 

Ja! Ik wil mijn paard functioneler leren trainen!

*Mijn werkgebied ligt voornamelijk binnen de Hoeksche Waard, Voorne-Putten en West-Brabant. Tot 40 km vanaf 3291 TB. Woon je niet binnen mijn werkgebied maar wil je wel les of een clinic organiseren? Neem dan even contact op voor de mogelijkheden. 

Naast praktijkles kun je ook voor theorie bij mij terecht. In 2020 is de eerste theorieavond Gymnastiseren vanaf de grond georganiseerd. Tevens kun je mij mij terecht voor de producten van Equilin of voor een vrijblijvend voedingsadvies. Let op! Ben je doorgestuurd door een specialist? Voor intensieve maatwerktrajecten/revalidatie is er een wachttijd van gemiddeld 3 maanden. 

Reviews
Roos

"Wat ik persoonlijk goed vind aan Ansjel haar trainingen is dat zij veel nadenkt over mens en paard. En bij ieder paard goed weet wat aandacht nodig heeft en hoe je dit op kunt lossen."

Claudia

“Ansjel past haar les creatief aan op de mogelijkheden van leerling en (heel belangrijk) paard. Bovendien is ze bijzonder goed in het visualiseren van zaken, wat er voor zorgt dat de zaken goed blijven hangen en ook na de les nog goed te reproduceren en te oefenen zijn."

Cindy

"Elke les zit vol variatie en zorgt voor genoeg huiswerk. Ansjel kan elke oefening stap voor stap uitleggen, maar ook voordoen. Hiermee laat ze zien dat ze zowel theoretische kennis als praktische handigheid beheerst. Ik geniet van haar duidelijke communicatie en enthousiasme. Aanrader!"

Ilse

"Een hele fijne les gereden bij Ansjel, daarna zijn mijn paard en ik echt met sprongen vooruit gegaan. Ansjel legt dingen heel fijn uit, is rustig en geduldig en zeer gemotiveerd."

Gerdien

"Ansjel geeft super fijn les! Duidelijk, afwisselend en super motiverend! Nu al zin in volgende maand. Veelzijdig, inspirerend en vol kennis. En Ansjel is ook nog eens een leuk mens."

Wendy

"Wat ik persoonlijk ook erg fijn vind is dat we samen de dingen goed doorspreken en altijd uit belang van de pony denken. Als er iets niet goed voelt nemen we dit stap voor stap door, stapt ze zelfs op om te voelen en schakelen we indien nodig hulptroepen in (zadel/osteo etc)."

Charlotte

"Dat mijn dame op leeftijd nu aan haar 2de jeugd begint dankzij Horse ABC. Ze is een stuk vrolijker, actiever en makkelijker te rijden. Door het minder "moeten" en het haar zelf op te laten zoeken."

Margot

"Buiten de lessen om kan ik ook altijd terecht met vragen en denkt ze mee over juiste oplossingen. Zo heeft ze ook contact gehad met onze osteopaat en hieruit kwam een duidelijk trainingsplan. Het voelt hierdoor echt alsof we het samen doen."