Het paard bepaalt wat op dit moment nodig is. En wij zijn verantwoordelijk dat de uitvoering in lijn is met wat biomechanisch verantwoord is.”

Ansjel van Brakel

HORSE ABC

Mijn naam is Ansjel van Brakel, ik ben geboren in 1985 in Terneuzen. Als 5 jarige begonnen op de manege en op m’n 22ste kwam mijn grote droom uit… een eigen paard. In 2002 ben ik afgestudeerd als docent en daarna heb ik nog een HBO opleiding gevolgd (projectmanagment). Na jaren het verlangen om mijn passie voor lesgeven en paarden te combineren ben ik in 2016 gestart aan een hippische opleiding. In 2017 heb ik bij de NCSAH mijn diploma Basic Instructor & Basic Trainer (KNHS erkend) behaald met een 9 voor het lesgeven. Daarna ben ik gestart met HORSE ABC. Ik studeer graag dus na het basistraject heb ik het sporttraject (2017-2018) gevolgd en daarna de specialisatiemodules voor het Werk aan de Hand. (2019-2021) Sinds november 2021 ben ik officieel Work in Hand Instructor en ditmaal met een 9,6 voor het lesgeven. Ik ben klassiek opgeleid in het aan de hand trainen van de basis, de zijgangen en de piaffe, de bijbehorende theoretische kennis en het inzetten van Werk aan de Hand bij revalidatietrajecten. Daarnaast ben ik ook in het bezit van het diploma ORUN niveau 2 Allround. Sinds het opleidingsjaar (2021/2022) ben ik tevens gastdocent voor studenten van het basistraject bij de NCSAH.

Mijn missie is om mensen te leren om bewuster, gevarieerder en functioneler hun paard te trainen.

Dit doe ik middels het geven van lessen in Werk aan de Hand, effectief longeren (enkele en dubbele longe) en dressuur. Naast privéles geeft ik ook met regelmaat clinics. Voor mij is je intentie in combinatie met duidelijke (positieve) communicatie de sleutel tot het maken van mooie vorderingen.

Ik kwam destijds bij de NCSAH terecht vanuit mijn interesse voor de klassieke dressuur en de biomechanica. Er is toen een wereld voor mij open gegaan en die kennis wil ik graag met je delen. Afwisselend trainen vind ik leuk en belangrijk om het paard lichamelijk en mentaal in balans te brengen en te houden. Dus ben ik met mijn ruin Jesse (2007) geregeld te vinden op de Veluwe, Werken wij aan de Hand of doen wij aan vrijheidsdressuur. Maar ook longeren en een sprongetje maken staat geregeld op het programma. Kortom veel variatie. In de wedstrijdsport starten wij ondertussen in het Z. 

Mijn paard Jesse

  • Geboren: 24-04-2007
  • Vader: R. Baggio van de Kushti Grai
  • Stokmaat: 1.57 m
  • Kleur: zwart met wit
  • Werkwillig, houdt van afwisseling. Vriendelijk en intelligent.
  • Dressuur: start in het Z1 Ster- en sportpredikaat
  • Dagkampioen COB Regionale keuring 2019
  • Nederlands kampioen COB centrale keuring 2019